Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vitjak
Pridružen/-a: 15.02. 2007, 21:35 Prispevkov: 501 Kraj: Kočevje
|
Objavljeno: 19 Maj 2008 12:39 Naslov sporočila: Ričet |
|
|
Ugodno prodam skodelico ričeta (Karlas&Co.)
Varimo ga že trideset let.
Info: Hiška u Ihanu (kjer ga tudi skladiščimo) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pavliC
Pridružen/-a: 14.11. 2006, 19:57 Prispevkov: 1044
|
Objavljeno: 19 Maj 2008 13:51 Naslov sporočila: |
|
|
že trideset letna tradicija potrjena iz inštituta za zdravo prehrano
varuje srce in ožilje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
perhaj
Pridružen/-a: 13.10. 2006, 06:50 Prispevkov: 127
|
Objavljeno: 19 Maj 2008 18:53 Naslov sporočila: |
|
|
pa če kdo ne ve kako ta specialiteta zgleda....sploh ne rabš krožnika....je se kr direkt z mize..........mamo to tut posnet .....(OPOZORILO: ni za tiste s slabim želodcom ) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
poopie
Pridružen/-a: 28.09. 2006, 13:26 Prispevkov: 183 Kraj: Lj - Rakava Jelša
|
Objavljeno: 19 Maj 2008 19:05 Naslov sporočila: |
|
|
fukn gor _________________ Ljubo doma a mi pri Ljubotu |
|
Nazaj na vrh |
|
|
DARlas
Pridružen/-a: 13.11. 2006, 18:22 Prispevkov: 76 Kraj: idiotville
|
Objavljeno: 20 Maj 2008 04:45 Naslov sporočila: |
|
|
Še dobr da se vonja neda posnet
Drgač pa ga pri meni dobite bolj masovno,manjšo ceno pa še bolj svežega...
Ampak nekaj česa nebomo kuhali...
Vsaj dokler ne pozabm tiste hiške... _________________ Kdor misli, da govorim preveč, me ne želi videti pijanga!
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
t_u_m_b_l
Pridružen/-a: 02.10. 2006, 21:45 Prispevkov: 286
|
Objavljeno: 20 Maj 2008 16:54 Naslov sporočila: |
|
|
DARlas je napisal/a: |
Še dobr da se vonja neda posnet
Drgač pa ga pri meni dobite bolj masovno,manjšo ceno pa še bolj svežega...
Ampak nekaj česa nebomo kuhali...
Vsaj dokler ne pozabm tiste hiške... |
bodi rajši tiho |
|
Nazaj na vrh |
|
|
vitjak
Pridružen/-a: 15.02. 2007, 21:35 Prispevkov: 501 Kraj: Kočevje
|
Objavljeno: 21 Maj 2008 08:27 Naslov sporočila: |
|
|
Postopek
Ričet zvečer splaknemo z vodo (voda ne sme biti več motna) in ga čez noč namakamo v velikem loncu, vode pa naj bo 3 krat več. Zjutraj vodo odlijemo in jo nadomestimo s svežo in damo kuhat. Ko je že skoraj kuhan, dodamo: prepraženo čebulo, nariban korenček, sol, vegeto, jušno kocko in poper. Fižol splaknemo pod mrzlo vodo in ga malo spasiramo z vilico ter ga dodamo ričetu. Ker se ričet zelo nakuha, je treba dolivati vodo, da se ne prismodi. Ričet je zelo okusen, če zraven kuhamo domačo klobaso ali kos prekajenega mesa, lahko pa klobaso skuhamo posebej in jo na koncu zrežemo v ričet. Pazimo samo, da jed ne bo pregosta, prežganja ne delamo!
Sestavine
1 jogurtov kozarček ričeta (ješprenja)
1 doza že kuhanega fižola
1 mala čebula
1 korenček
sol, žlica vegete
1 jušna kocka
poper
Po želji - domača klobasa ali kos prekajenega mesa |
|
Nazaj na vrh |
|
|
vitjak
Pridružen/-a: 15.02. 2007, 21:35 Prispevkov: 501 Kraj: Kočevje
|
Objavljeno: 21 Maj 2008 09:30 Naslov sporočila: |
|
|
Pa dober tek!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
perhaj
Pridružen/-a: 13.10. 2006, 06:50 Prispevkov: 127
|
Objavljeno: 21 Maj 2008 15:23 Naslov sporočila: |
|
|
hja...ne vem če je karlaš glih tko
ričet delov....on je to bl na hitrco....
glavna sestavine pa so ble pomoje
voda, etanol, čevapčiči, hrenavke, kruh
ne vem no klun |
|
Nazaj na vrh |
|
|
t_u_m_b_l
Pridružen/-a: 02.10. 2006, 21:45 Prispevkov: 286
|
Objavljeno: 22 Maj 2008 14:57 Naslov sporočila: |
|
|
perhaj je napisal/a: |
hja...ne vem če je karlaš glih tko
ričet delov....on je to bl na hitrco....
glavna sestavine pa so ble pomoje
voda, etanol, čevapčiči, hrenavke, kruh
ne vem no klun |
perhaj a mi zamerš? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
perhaj
Pridružen/-a: 13.10. 2006, 06:50 Prispevkov: 127
|
Objavljeno: 23 Maj 2008 06:07 Naslov sporočila: |
|
|
ej t_u_m_b_l a znaš še kej druzga k sam
citirat kaj pišejo drugi??????????????????'
aja.......in ja zamerm ti |
|
Nazaj na vrh |
|
|
t_u_m_b_l
Pridružen/-a: 02.10. 2006, 21:45 Prispevkov: 286
|
Objavljeno: 26 Maj 2008 21:12 Naslov sporočila: |
|
|
za vse lačne |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|